När du har satt in en hårförlängning vill du att den ska räcka länge. Genom att ta hand om ditt löshår kommer det att se finare ut längre. Det finns några saker som du kan göra för att minska slitage. Här är 3 tips för hur du kan sköta dina extensions på bästa sätt.

  1. Använd rätt hårprodukter

Löshåret ska precis som ditt vanliga hår vårdas med bra produkter. När du sätter in hårförlängning på en hårsalong kan du alltid be om tips på märken. Många gånger finns det produkter som du kan köpa på plats. Men glöm inte bort att fråga lite mer. Du bör få rekommendationer för:

  • Hur ofta du ska behandla med produkterna
  • Hur länge de ska sitta i
  • Hur du ska skölja ur och efterbehandla på rätt sätt
  1. Sov i flätor

Det är ett mycket gammalt knep för att sköta om hår. Om du har en hårförlängning som ger dig mycket långt hår kan du sova i flätor. Det gör att håret inte trasslar till sig i onödan. Därmed behöver du inte kamma och borsta så mycket. Varje gång du borstar släpper fler löshår så det är verkligen smart att sova i håret på bästa möjliga sätt.

  1. Behandla inte löshår i onödan

Överbehandla inte ditt löshår! Även om vissa hårprodukter är bra för hårförlängningar är det inte smart att behandla mer än nödvändigt. Du behöver inte tvätta håret varje dag. För många tvättar är något som kan leda till att dina extensions slits ut snabbare än vad som är nödvändigt.